spacer.png, 0 kB

Kapacitetsregnskabet er det eneste realistiske alternativ for budgettering med mening i Resultat-center opdelte virksomheder - under opture såvel som nedture  - med fuld lønsomheds- og likviditets kontrol. Markeds alternativer kan vurderes og prioriteres efter relativ lønsomhed inden for rammerne af den bestående kapacitet. Kapacitets alternativer efter nytteværdi og finans alternativer efter fleksibilitet i tidsvinduer og beredskab  

 
EnglishArabicDanishFrenchGermanHindiPolishRussianSwedish

Business Manager

Click on > to start
^ bottom left to stop

Leadertools

Software

List All Products


Advanced Search
Download Area
Show Cart
Your Cart is currently empty.

Shopping Cart

Show Cart
Your Cart is currently empty.

spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Home
Risikostyring i praksis PDF Udskriv E-mail
Tuesday 19. August 2008

TrygVesta undgik finanstab på 300 mio

Børsen 19-08-2008 09:43

TrygVesta læste tilsyneladende rigtigt - om end måske lidt sent - i krystalkuglen, da forsikringsselskabet hen over efteråret sidste år og yderligere i første kvartal reducerede sin aktieandel i investeringsporteføljen.

Sidste sommer var aktieandelen helt oppe på 16 pct., men den blev frem til januar i år barberet ned til 4,5-5 pct.

"Det betyder, at vi har undgået en relativ stor del af det aktietab, der har været på markedet generelt, og ser man på vores resultater for første halvår, så havde de været over 300 mio. kr. lavere, hvis ikke vi havde reduceret vores aktieandel," siger finansdirektør Morten Hübbe fra TrygVesta til nyhedsbureauet Direkt.

Stine Bosses mavefornemmelse

Når snakken falder på finanskrisen, undrer TrygVestas direktør, Stine Bosse, sig mest over, hvordan verdens klogeste finansielle hjerner kunne blive forledet til at tro, at de amerikanske subprime-boliglån var gode investeringer siger hun til Børsen den 20/8-2008.

Lånene blev givet til enhver, der ønskede det, og der blev ikke stillet krav om nogen form for garanti.

Subprime-markedet bærer meget af ansvaret for den finanskrise, som store dele af verden efterhånden er sovset godt ind i, og Stine Bosse svært ved at forstå, hvordan det kunne komme så vidt.

"Man kan nogle gange undre sig over, at folk lader sig forlede i det små, men det her er en hel verden. Det syntes jeg er mærkeligt," siger Stine Bosse til borsen.dk.

Efter hendes mening faldt folk for den fine indpakning, men glemte at spørge, hvad der gemte sig indeni.

 

Nervøsitet giver eftertanke

Nervøsiteten på de globale finansmarkeder har givet anledning til eftertanke.

"Det har været en periode, hvor det har været fornuftigt at være forsigtig på investeringssiden, og så bekræfter det, at det er på forsikringssiden, man skal tjene sine penge, man skal ikke læne sig op ad investeringsmarkederne," siger Morten Hübbe.

Mens første kvartal var et kvartal, hvor alle blev ramt hårdt på aktiemarkedet, så var andet kvartal et kvartal, der blev ramt hårdt på renterne. TrygVesta glæder sig i den forbindelse dog over to ting.

Obligationer matchet

"For det første kan vi glæde os over, at vi kan matche vores obligationer til vores forsikringshensættelser. Vi har i andet kvartal haft et tab på vores obligationer på godt 500 mio. kr., men det matcher vi så til vores forsikringshensættelser, hvor vi har haft en gevinst på godt 400 mio. kr.," siger Morten Hübbe.

Så når renten går opad, så taber TrygVesta på den ene side på obligationsporteføljen, men vinder omvendt på diskontering af sine hensættelser.

"Det bekræfter, at man skal have godt snor i sin renterisiko, og havde vi ikke gjort det, så havde vi haft et større tab i andet kvartal," siger Morten Hübbe.

Nyhedsbureauet Direkt
 

Sidst opdateret ( Friday 21. October 2011 )
 
< Forrige   Nste >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB