spacer.png, 0 kB

Kapacitetsregnskabet er det eneste realistiske alternativ for budgettering med mening i Resultat-center opdelte virksomheder - under opture såvel som nedture  - med fuld lønsomheds- og likviditets kontrol. Markeds alternativer kan vurderes og prioriteres efter relativ lønsomhed inden for rammerne af den bestående kapacitet. Kapacitets alternativer efter nytteværdi og finans alternativer efter fleksibilitet i tidsvinduer og beredskab  

 
EnglishArabicDanishFrenchGermanHindiPolishRussianSwedish

Business Manager

Click on > to start
^ bottom left to stop

Leadertools

Software

List All Products


Advanced Search
Download Area
Show Cart
Your Cart is currently empty.

Shopping Cart

Show Cart
Your Cart is currently empty.

spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Home
Cloud ERP for Manufacturing PDF Udskriv E-mail
Monday 21. May 2012

 

Mens cloud computing stadig er et hot issue, udtrykkes der er mht at vælge et Enterprise Resource Planning (ERP) system produktionsvirksomheder stor skepsis, usikkerhed og bekymring om anvendeligheden af cloud software.

Der er ingen mangel på software-as-a-service (SaaS)-baserede produktions ERP-software tilbud i dag for næsten ethvert vertikalt orienteret markedssegment. Samtidig med at cloud og hostede løsninger er almindeligt for mange typer af business software på tværs af forskellige brancher, viser undersøgelser, at de ikke er i bred anvendelse blandt produktionsvirksomhederne.

I analysen er der her kombineret et antal af ERP systemer for 'diskret produktion', ERP for 'proces fremstilling', ERP for 'konstruktion-to-order produktion', ERP for 'beklædningsindustrien', ERP til 'mølle-baserede og materiale konvertering miljøer', mineindustrien ERP, og ERP for mixed-mode manufacturing.

For nemheds skyld er SaaS og hostede løsninger sat i samme gruppe. Bemærk også, at interessen for SaaS-baserede ERP-software til fremstilling varierer fra land til land og geografisk område og kan blive alvorligt påvirket af politiske klima og generelle udviklingsmuligheder så vel som kommunikationslinjer, det lokale erhvervsliv, Internet regler og praksis, men en sådan detaljeringsgrad ligger uden for denne analyse.


Grafen nedenfor viser foretrukne server platforms blandt brugere i fremstillings virksomheder for deres fremtidige ERP-systemerer.

Serverplatform præferencer for produktionsvirksomheder -

*Totaler kan overstige 100% eftersom flere serverplatforme kan have været valgt.

 

Cloud og hostede løsninger demonstrerer stabil vækst i fremstillingssektoren. Niveau af interesse er mere end fordoblet siden 2007 - fra 9,4% til 19,4% af alle adspurgte i 2011. Faktisk viste alle andre platforme en faldende interesse.

Men præferencen for SaaS og hostede løsninger tilsammen, er kun en femtedel af alle respondenter i 2011, af de traditionelle in-house serverplatforme. Dette bør ikke være så overraskende i betragtning af at markedet for cloud-baserede eller SaaS ERP-systemer inden for fremstillingsvirksomhed er stadig relativt umodne, og er i en fase af aktiv udvikling.

På trods af interessen for cloud i forhold til andre typer af business software, såsom customer relationship management (CRM), human resources (HRM), og projekt-og processtyring (PPM), er der gyldige grunde til produktionsvirksomheder at undgå skuffelser fra ERP-systemer. Nogle af disse spørgsmål har at gøre med karakteren af SaaS-baserede software produkter, og andre er specifikke for fremstillingsindustrien.

 

Der er seks store årsager til at producenter tøver med at flytte til skyen:

 

  • Flere modifikationskrav. Da produktion generelt er en kompleks proces, som omfatter en bred vifte af aktiviteter og en stor mængde af transaktioner, hvoraf mange er unikke, er der en høj grad af muligheden for, at ændringer eller tilpasninger af standard out-of-the-box ERP-software vil være påkrævet. Men software modifikations krav kan dog forstyrre hovedidéen i multitenant SaaS ERP i at kunne opfylde nøjagtig de samme ønsker fra alle kunder samtidig. Ganske vist kan nogle SaaS software produkter rumme lavniveau-ændringer, såsom skærm tilpasning eller dem knyttet til funktioner, der ikke kræver kildekode forandring. Men denne model ikke kan rumme alvorlige ændringer i forretningslogik og processer. Håndtering af undtagelser i almindelige forretningsprocesser og gennemførelse af ændringer i ERP-systemer har altid været frustrerende og dyrt, så hvis et Cloud produkt afspejler alle en producents detaljerne inden for sin standard- funktionalitet, bør det tages i betragtning.

 

  • Ejendomsretten til data og generelt øget afhængighed af en tredjepart. Enhver brug af et ERP-system forudsætter en afhængighed af en virksomhed, der er ude af din direkte kontrol. Men i tilfælde af cloud computing denne afhængighed vil blive absolutized. Spørgsmålet går ud over midlertidig tjeneste udfald, eller den teoretiske mulighed, at en tjenesteyder kan indgive konkursbegæring. Grundlæggende der kan være forskelle mellem brugeren og tjenesteudbyderen-strategi, tilgang til rutinemæssige operationer, tilvejebringelse af information, reaktionstid, etc. Desuden vil produktionsvirksomheder have logistiske betænkeligheder vedrørende tilgængeligheden af data i tilfælde af kontraktens udløb eller ophør af enhver årsag.

    Naturligvis ikke alle virksomheder føler sig trygge sætte deres private data og dertil hørende infrastruktur i hænderne på andre, især i fjerntliggende tjenester, som du ikke kan kontrollere. Men på bagsiden, moderne virksomheder allerede afhænger af et stort antal tjenesteudbydere, såsom banker, rådgivere og leverandører, der outsourcer forskellige business-funktioner, og dermed deler deres private data til en større eller mindre grad.

 

  • Strenge compliance krav. Mange produktionsvirksomheder opererer i nicher på markedet, der tvinges til at indrette sig med compliance regelsæt med multiple-niveau statslige standarder, eller forskellige krav fra statslige nøglecentre. ERP-software systemer er ofte designet med funktionalitet for at sikre compliance. Cloud ERP-leverandører er ikke altid i stand til at understøtte kravene til særlige regler på grund af arten af deployment metode eller dets tekniske begrænsninger. For eksempel kan nogle compliance aktiviteter kræver dedikerede servere, men cloud-løsninger generelt stole på delt server dataflow. Visse compliance regelsæt i lovgivningen kan endda kræve datalagring og selve databehandlingen til at foregå internt og lokalt.

 

  • Sikkerhedshensyn. På trods af de enorme bestræbelser hos cloud-udbydere for at minimere sikkerhedsmæssig risiko, er det fortsat en af de stærkeste hindringer for iværksættelse af cloud-baserede ERP-systemer. Cloud applikationsleverandører hævder, at sikkerhedsniveauet for SaaS er endnu højere end for on-premise systemer- cloud udbyderes personale er højt uddannede og mere erfarent mht at forberede og beskæftiger sig med sikkerhed og adgangs problemstillinger, og dedikerede datacentre er indrettet og velfungerende med mere fokus og kontrol.

    Det ville dog være klogt, at huske, at det svageste led i sikkerheden aldrig har været datacentret, men snarere software slutbrugeren - og dette er stadig tilfældet, uanset om brugerens adgang til en on-premise eller off-premise-system. Nogle cloud ERP-leverandører kan opfylde slutbrugeren sikkerhedsrisiko inden for deres service aftale, men prisen for en sådan tjeneste bør være en faktor i systemets samlede ejeromkostninger.

 

  • Leasing kontra køb. Selvom leasing kan synes at være mere overkommelige på kort sigt end indkøb, kan denne metode vise sig ikke at være egnet for visse produktionsvirksomheder. Den endelige beslutning om at købe eller at lease i høj grad afhænger af flere faktorer, herunder regnskab, geografi, beskatning, og etablerede virksomhedens politikker. Bemærk også, at SaaS-leveringen-modellen ikke altid er billigere end at eje -  set fra et langsigtet perspektiv, vil køb af software sandsynligvis være mere omkostningseffektivt.

 

  • Integration med andre overordnede applikationer. Operationelle problemer ved krydset af to eller flere softwareprodukter er hyppige, og et ERP-system er at integrere med den anden skyen og on-premise systemer, at en virksomhed bruger-en produktionsvirksomhed kan køre snesevis eller endda hundredvis af forskellige systemer samtidigt. Teknisk set alle potentielle integration problemer kan løses, men hvad det vil se ud fra en organisatorisk eller administrativt synspunkt er et åbent spørgsmål. Geografisk beliggenhed kan bringe et ekstra niveau af kompleksitet til en allerede kompliceret problem. Desuden kan de samlede omkostninger ved en sådan integration arbejde gør denne indsættelse model mindre attraktiv.

I virkeligheden kompliceres landskabet yderligere med cloud løsninger af de forskellige typer og klasser, der tilbydes af applikationer, herunder private cloud, Platform as a Service, infrastruktur som en service, software hosting, og så på de mange mulige kombinationer af levering metoder til en enkelt produktionsvirksomhed er enorm. For at navigere i softwaren evaluerings-og udvælgelsesprocessen, virksomhederne er nødt til klart at identificere og forstå deres forretningsmæssige prioriteringer og strategi.

De fleste af de ovennævnte problemer er ikke uovervindelige, med undtagelse af særlige overholdelse spørgsmål og omkostningsmæssige overvejelser, er der ikke længere nogen grund til producenterne at holde sig væk fra skyen.

Sidst opdateret ( Saturday 04. January 2014 )
 
< Forrige   Nste >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB