spacer.png, 0 kB

Der er er mange penge at hente ved at tage Kapacitetsregnskabet i fleksibilitetsstyringens tjeneste - fordi det giver sikker vejledning om, hvor de ikke udnyttede indtjeningsmuligheder befinder sig, og hvor de saneringsmodne tabskilder skjuler sig.

Få et fast greb om ledelse med resultatbudgetter opbygget efter Kapacitetsregnskabs modellen, hvor ansvaret lægges på de rette skuldre og fremmer det motiverende og kreative samarbejde i ledergruppen.


 
EnglishArabicDanishFrenchGermanHindiPolishRussianSwedish

Business Manager

Click on > to start
^ bottom left to stop

Leadertools

Software

List All Products


Advanced Search
Download Area
Show Cart
Your Cart is currently empty.

Shopping Cart

Show Cart
Your Cart is currently empty.

spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Home
Sprællemandsledelse ? PDF Udskriv E-mail
Wednesday 17. October 2007
han

Spreder din chef panik i afdelingen ?

Chefer der gør stor ståhej ud af selv små opgaver, kan påføre en virksomhed store skader. De gør den hyppige fejl  at de forveksler begrebet travlhed med effektivitet. De tror at når alle har meget travlt - så er de meget effektive. 
Nye teknologier som e-mails har øget risikoen for, at en chef udvikler sig til en såkaldt arbejdspyroman, der i værste fald kan køre en organisation i sænk eller få medarbejderne til at flygte.

 

Sprællemandens budgetmetode

Om budget

Sprællemanden lægger i sidste øjeblik sine budgetter på en enkel måde. Han tror at det bidrager til at give den nødvendige oversigt han behøver for at tage de rigtige beslutninger baseret på budgetter, prognoser og forventet likviditetsudvikling som man siger.

Indsamling af budgetdata

Selve oprettelsen af budgetterne foregår ved hjælp af et skema, hvor han kan vælge om han vil hente data fra tidligere reelle regnskabstal eller fra et budget fra for eksempel et tidligere år. Derefter kan han justere disse tal op eller ned som han vil. Hvis han ønsker at oprette budgettet fra bunden af, uden at basere det på tidligere regnskabstal eller budgetter, kan han også gøre det. Han kan også finjustere tallene efter at budgettet er oprettet, helt ned på konto-/periodeniveau.

Når budgettet er oprettet kan han justere indstillingerne som han vil.

Fleksibel budgettering

Hans budgetmodul menes at have fuld fleksibilitet med hensyn til hvad han skal budgettere på (budgettets profitcentre). I kombination med enten projekt eller afdeling kan han for eksempel på salgsbudgettet budgettere på totalsum, finanskategorier, sælger, kunde, produkt, produktgruppe eller kontaktkategori.

Budgettet er opdelt i underbudgetter, hvor salgsbudgettet er tilpasset kontoplanen for salgskonti. Indkøbsbudgettet, lønsbudgettet, driftsomkostningsbudgettet, investeringsbudgettet og likviditetsbudgettet er på samme måde tilpasset kontiene i standard kontoplan. Han kan justere hvilke konti, som skal inkluderes i de forskellige underbudgetter.

Budgetfordeling på perioder ved hjælp af fordelingsnøgler

For at forenkle arbejdet med at fordele budgetsumme på perioder, kan han i registret Budgetfordeling oprette fordelingsnøgler, som fordeler en totalsum ud over 12 perioder, således at han kan tilpasse dig dine sæsonvariationer. Fordelingsnøglerne er bygget op af forholdstal, således at han kan fordele nøjagtigt efter den brøk han vil. Hvis han ønsker ens fordeling på alle perioder kan han for eksempel sætte et 1-tal i alle felterne. Dermed fordeles summen på hver måned med 1/12 af den totale sum.

I ovenstående tekst findes en række af fatale misforståelser indenfor området budgettering, hvilket desværre er ret almindeligt i arbejdspyromanens kølvand- prøv om du kan finde nogle af dem.

- For år tilbage kunne et memo eller telefonopkald tage dampen af en arbejdspyromans impulsive påfund. I dag er det nemt at sende en e-mail øjeblikkeligt til en, to eller flere modtagere. En e-mail er et en-til-mange medie, der har en tendens til at udløse et selvforstærkende hysteri.

Sender chefen konstant e-mails med opgaver, som skal løses med det samme? Har de beordret ansatte til at arbejde over på opgaver, der dukkede op lige inden fyraften? Hvis ja, har du nogle af symptomerne på det der også kunne kaldes "sprællemandslederen".

Arbejdspyromaner er chefer, der konstant tænder brande i deres organisation. Disse konstant travle mennesker er meget destruktive. De spilder tid og ressourser, mens de leder opmærksomheden bort fra de centrale udfordringer virksomheden står overfor. Iværksættere har den største risiko for at udvikle sig til arbejdspyromaner.

- De er ofte impulsive og meget stærke personligheder, men som ikke kan delegere og skabe det overblik, der skal til for at lede en organisation. Disse egenskaber kan være gavnlige, når man med en stor præstation skal skabe en virksomhed, men ikke nødvendigvis når man skal lede dem.

Hvis man vil delegere må man fjerne beslutningstidspunkt og handlingstidsdpunkt fra hinanden og overlade medarbejderen muligheden for at løse opgaven på sin egen måde og tempo. Dette kræver samtale og aftale om beslutningsgrundlag, resourcer og rammer for udførelsen. Og disse rammer kan brandstifteren ikke lide fordi de opleves som snerrende begrænsninger for hans muligheder for senere at improvisere og manipulere med sine folk efter eget forgodtbefindende.

Så pas på sprællemandslederen - han er farlig ! Lav derimod budgetter som holder med Kapacitetsregnskabet og få en god og rolig nattesøvn og skab et lønsomt teamwork, der gør det sjovt at stå op og gå på arbejde.  

Sidst opdateret ( Monday 15. June 2009 )
 
< Forrige   Nste >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB